Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/e/5/bbqservicepekela.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 BBQ Service Pekela.nl - Keurslagerij Huizing Oude Pekela - Succesvolle BBQ

vleesspied_bbqservice

1. Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren. 

 

2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden. 

 

3. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen. 

 

4. Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken. 

 

5. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed. 

 

6. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger. 

 

7. Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard. 

 

8. Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert. 

 

9. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt. 

 

10. Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los. 

 

11. Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur: 1e rundvlees (biefstuk) rood/rose 2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rose/gaar 3e varkensvlees en papilottes helemaal gaar 4e voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs.